2015. november 12., csütörtök

Levendulás szívecskék

Egy nyári projectből (esküvői köszönőajándék) maradt egy kis zsákvászon és szárított levendula. Gondoltam, hogy karácsony közeledtével eleget teszek egy elmaradt ajándékozásnak: tavaly keringett a facebook-on egy olyan üzenet, hogy az első tíz kommentelőt meglepi az üzenet megosztója egy kis aprósággal. Ezt szeretném most bepótolni, ezért készültek a zsákvászon kis szívecskék.
Ha már én készítettem, gondoltam TE is készíthetnél! Segítek egy-két tippel:

1. Válaszd ki a neked tetsző sablont és készítsd el kemény kartonból. Én egy szívecskét választottam.


2. A sablonról másold át a mintát az anyagra annyiszor kettő példányban, ahány példányt szeretnél varrni.


3. Vág ki a formákat az anyagból.


4. Ha szeretnéd csipkével díszíteni az elejét, varrj csipkét minden második kivágott formára! Nekem többféle csipkém volt itthon, mindegyikből készítettem pár példányt!


5. Két formát helyezz egymásra és varrd körbe úgy, hogy hagyj egy kis rést, ahol ki tudd fordítani!  Én 5 mm-es varrásráhagyással dolgoztam és a szív sarok melletti egyenes részénél hagytam kb. 5 cm-es nyílást. (Ha nem ilyen laza szövésű anyaggal dolgozol, mindenképp vágd vissza az anyagot varrás után a szív csücskénél, valamint vágd be az anyagot varrásig a két púp közti mélyedésnél.)6. Fordítsd ki a formáidat! Majd töltsd meg amivel szeretnéd.
    Lehet a töltelék csak levendula, lehet vatta, vagy valamilyen speciális töltőanyag, de akár vegyesen is teheted, ahogy én is tettem, mert már kevés levendulám volt, így elosztottam a szívek között és a maradék töltést vattával oldottam meg.


7. Végezetül varrd össze a nyílást kézzel, hogy lehetőleg ne látszódjon a varrás! A végeredmény pedig ilyen lesz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése