2014. május 1., csütörtök

Ballagási ajándék

Egy nagyon fontos projektben vettem részt az utóbbi hetekben. Egy végzős osztály keresett meg, hogy ballagásuk alkalmából volt osztályfőnöküket szeretnének meglepni egy albummal , mely mindegyikükről tartalmazna egy-egy oldalt.
Első körben a jelenlegi osztályfőnökkel megbeszéltük az alap dolgokat: mekkora legyen az album, milyen módon fűzzük össze az elkészült lapokat, illetve, hogy milyen színvilágban gondolkozzunk. Nagyon megtetszett neki a DCWC Black Currant papírkészletem (https://www.google.hu/search?q=dcwv+black+currant&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=q4NiU4vHCofyyAOa64GIDQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1231&bih=875), így kiindulásnak azt használtuk. Az első összejövetelünkre megkerestem az otthon fellelhető papírok közül mindent, ami illett a BC papírkészlethez. Alapkartont sajnos nem találtam megfelelőt, így gyorsan rendeltem a winklertől gyöngyfehér kartont. Az első alkalommal olyan sok információt kaptak, hogy néhányan elvesztek bennük, illetve a  rengeteg lehetőségben.  Második alkalomra már mindenki magabiztosabban érkezett, ekkora már levágtam az  alapkartonból is a megfelelő méretű (20,4 cm x 20,4 cm) alapokat.A sarkokat lekerekítettem egy mintavágó olló segítségével. A végzősök saját személyiségüknek megfelelően választhattak a gyönyörű papírok közül (szerencsére mindenki talált megfelelőt) és kisebb-nagyobb segítség után elkészítették saját oldalaikat. Összesen három alkalom és jó néhány általam belefektetett óra alatt el is készült az album. Már ekkor tudtuk, hogy nagyon "ütős" lesz.
A volt osztályfőnöknél  a várt hatást érte el az album. Hasonló élményt tapasztalhattak meg a végzős diákok, mint jómagam az első scrap-albumom átadása során. Sírás, könnyek, nevetés, öröm jelezte az album sikerét. Azóta már a jelenlegi és a volt osztályfőnök is megköszönte a munkámat és olyan szavakat használtak, amiket meg sem érdemlek: "csoda-album", "művészeti vezető".
Nem is szaporítom tovább a szót, mutatom az album nyilvánosság elé tárható képeit:
2 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!Nagyon tetszik az album.Mi is szeretnénk az osztállyal az alsós tanárnéninknek búcsú ajándékba adni.Kérdésem az lenne hogy vállalsz -e albumkészítést?üdv.Noémi (noemitatos@freemail.hu)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Noémi! Idén sajnos nem vállalok albumkészítést! De javaslom, vágjatok bele saját magatok! :-) A pippi.hu-ról, vagy a krokihobby.hu oldalról gyönyörű alapdolgokat lehet rendelni, amiből saját albumot tudtok kreálni! Vesztek alapalbumot, papírkészletet, egy-két díszítőelemet, aztán nekiálltok! Inspirálódjatok a pinterest-en, sokat segít!

      Törlés