2013. július 5., péntek

Raklap bútor alakulóban

Bár egy kicsit késve, de megérkezett a szivacs a garnitúrához. Ez volt a legdrágább elem, 22ezer forintba került. Még így is olcsónak számít, ugyanis egy helyi vállalkozótól vettük, méretre vágva. Ráadásul a kért 8 cm vastag szivacs helyett 10 cm-est kaptunk. :-) Így egy kicsit magasabb lett a garnitúra, mint szerettük volna, de ha kell, tudjuk csökkenteni a magasságot a betett plusz fakockák kivételével.A magasság egyenlőre így marad, a gyerekek már most imádják, nyári estéken nagyon jó itt ücsörögni.

Nem túl sok anyagom maradt a szivacsokhoz, így módosult a terv: olyan huzatot varrtam a szivacsoknak, mint ami a vasalódeszkákon van. Ez talán jobb is lesz, mint az eredeti tervben szerepelt, mert sokkal könnyebben lehet fel és lehúzni a huzatot.



A párnák varrása még hátra van, ráadásul még nem találtam nagyon kedvező áron darált szivacsot. Azért egy helyi boltban vettem 1 kg-ot, hogy kipróbáljam a megálmodott párnaméretet. 70cm x 70cm-es párnákat készítek majd, de egy párnába nem elég az 1 kg darált szivacs, szerintem minimum 1,5 kg-ot bele kell tenni. Egyenlőre úgy tervezem, hogy három ekkora párnát készítek, és két hengerpárnát (egy rövidebbet és egy hosszabbat). De ha kell, alakul a gyártás során. :-)

Az első használatba vételt természetesen megörökítettem:


2 megjegyzés:

  1. Andi!! Csak ámulok és bámulok,elkééépesztő mekkora ötlet és milyen ügyesen megvalósítottad!! Csak gratulálni tudok,le a kalappal de tényleg!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ötlet netről "lopott", de ezt MI valósítjuk meg! :-) ÉS köszönjük a gratulációt, mi is elégedettek vagyunk most magunkkal! :-) :-D

      Törlés