2014. augusztus 24., vasárnap

Első decoupage dobozkám

A nyári szünetben nagyon leültem. :-) Itthon voltak a gyerekek, sokszor mentünk ide-oda, főztem, stb., így a blog írása háttérbe szorult. Van egy pár elmaradásom, de most egy friss dologgal folytatom a blog írását.
Szombaton egy nagyon szuper, jó hangulatú műhelymunkán vettem részt, ahol megismerkedhettem a decoupage technikával, illetve a festés (pecsmegelés) alapjaival. Rá kellett jönnöm, hogy egyik ellenségem: a festék még mindig az. Nem igazán tudok vele bánni. Aztán arra is rájöttem (már itthon), hogy nem elutasítanom kell akkor ezt a technikát, hanem megtanulnom! :-) Így Eszter tuti még látni fog a tanfolyamjain!!!
Szóval szombaton egy decoupage és vegyes technikával készített dobozkát gyártottam. Amíg a dobozka alsó részén ismerkedtem a decoupage-zsal, addig minden jól ment. Aztán rátértem a felső rész pecsmegelésére. Három színt választottam: a zöldet, a lilát és a barnát. Elkezdtem, aztán a végére érve láttam, hogy nekem ez nem tetszik. Ekkor sietett Eszter a segítségemre, aki a teli repesztést ajánlotta, kis patinával a széleken. Hosszas várakozás után, ami a különböző rétegek felkenése után várt rám (persze közben megterveztem a felső rész elrendezését), el is készült a doboztetőm alapja, ami egy picivel igaz, de jobban tetszett.
Elkezdtem díszíteni, és ahogy felkerültek rá egymás után a díszítőelemek (háló, NőiCsizma Design próbababa chipboardja, pecsétek, pillangók, szalvétadarabkák, stb.) egyre inkább tetszett. A végével egész elégedett vagyok, bár teljesen más, mint amilyen dobozkát szerettem volna. Ez nem is baj. Tanulság az egészből. Legközelebb úgy megyek, hogy nem lesznek konkrét elképzeléseim, olyan lesz, amilyenre sikerül!
Most ilyenre sikerült:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése