2013. december 28., szombat

Mobiltok textilbőrből

 Apa új telefont kapott a tesóméktól, így szüksége lett egy mobiltokra. Természetesen a régi telefonját Lillus kapta meg, aki már régóta vágyakozott apa mobiljára. Neki rögtön és azonnal kellett egy mobiltok, így neki is álltam, és ekkor kezdődött a "sorozatgyártás".Lilla tokja volt az első, utána jött apáé, majd Dóráé, végül anyukámé. Azóta anyósom is bejelentkezett egyre és ha minden igaz, én leszek az utolsó a sorban. :-)
Ha szeretnéd te is elkészíteni, megmutatom, hogy készült! A kiinduló alap sógornőm mobiltokja volt. Itt is köszönöm ezt neki!!! (Ha nem megfelelő a méret, rajzold körbe a telefonod és hagyj rá 0,5-1 cm-t a mobil vastagságától függően.)

1. Vágj ki egy elő és egy hátlapot! Az előlapra alulra, a hátlapra felülre rajzolj egy-egy vonalat. (Az alsó vonalhoz kell varrni a szalagot, mellyel a telefont lehet majd kiemelni, a felső vonal mentén pedig ki kell vágni a hátlapot, hogy át lehessen rajta fűzni a szalagot.)


 2. A felső részt cikk-cakk varrással varrd meg! Az alsó vonalra varrd fel a kiválasztott szalagot!


3. Az szalag felvarrásának nyomát egy kis rávarrható dísszel takard el!


4. Rakd egymásra az elő- és hátlapot úgy,hogy az előlapra varrt szalagot a hátlap kivágott felső vonalán fűzd át! Varrd össze cikk-cakk öltéssel az elő- és hátlapot!


 5. Tedd a tokba a telefont, hogy lásd meddig húzza be a szalagot. Vágd megfelelő méretűre és a végére varrj egy kis félbehajtott textilbőrt, hogy könnyebben meg lehessen fogni! (Ha a telefon a tokban van, a kis textilbőr látszódjon csak ki.) Az elkészült mobiltok még tetszőlegesen díszíthető!


A teljes kollekció (Dóráé, anyukámé, férjemé, Lilláé):


2 megjegyzés:

  1. Szép kollekció és nagyon jól követhető a leírás. Már én is beterveztem egy ilyen tokot, de mindig a lustaság győzött...eddig :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A férjem első telefontokja még mindig készülőben van. :-) Mivel most megkapta az új telót nem akartam tovább halasztani a dolgot, így egy gyors verziót találtam ki. :-) Érdemes nekiállni, hamar elkészül!

      Törlés